28 Mart 2014 Cuma

Avrupa Parlamentosunda bir delikanli

Brüksel yolcusu kalmasin :) 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü biliyorsunuz. O gün Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye Daimi Temsilcisi Sn. Büyükelçi Selim Yenel'in de katılımıyla gercekleşen Avrupa DS Birligi'nin basın konferansında Türkiye'yi temsilen bir Türk genci sunum yaptı. Kimdi acaba? :)



Doğru bildiniz, Cemo üstlendi bu önemli görevi. Sayesinde ben de bu önemli kurumun içine girmiş ve işleyişine katılmış oldum. Siyasal'da okumuş, üstüne de siyaset bilimi masterı yapmış birisi olarak benim için heyecan verici bir deneyimdi. Bu önemli deneyimi birlikte paylaşmak için Emre'yi de götürdüm. Yani sonuçta hayatında kaç kere Avrupa Parlamentosuna girecek, değil mi? (Bir bakıyorsunuz politikaya atılıp milletvekili falan oluyormuş?!? ) 





Ama esas deneyimi yaşayan tabii ki Cemo oldu. 14 ülkeden katılan her bir DS'lu genç sunum yaptı. Sunumunu da yüklüyorum, bence çok anlamlı bir sunum oldu. Olayın önemini son derece bilincindeydi. Yaptığı sunumla ve Büyükelçi ile konuşmasıyla beni çok gururlandırdı :)



                  Herkes Çalışabilir. Bunu Mümkün Kılın Lütfen.




Önce Parlamento önünde toplandık, bir nevi 21 çizmeye çalıştık, biraz değişk bir 21 oldu ama olsun niyet önemli diyoruz.





Sonra sunumlarımızı içeren bir kağıdı geçenlere dağıttık, yanında ufak birer çiçekle tabii... 

AP'nu gezdikten sonra da içeri girip ülke temsilcileri milletvekilleriyle buluştuk ve basın konferansı yapıldı.










Bunlar da fotoğraflarımız.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel ne mutlu size darısı benim 8 aylık kızımın başına:=)tugba